Fertichem - Radzanów 53B 26-807

e-mail: biuro@fertichem.pl, tel: 533-777-246

ZMAKSYMALIZUJ WZROST SWOICH UPRAW

NISKI WPŁYW NA ŚRODOWISKO

W TROSCE O ZDROWIE I NATURE

OCHRONA I ROZWÓJ UPRAW

SZANUJ PRZYRODĘ I ZDROWIE CZŁOWIEKA

POZNAJ NASZE PRODUKTY

Sprawdź nas na facebooku

Wspólny cel, wspólna pasja          -

Kappa 30

 

AKTYWATOR DOJRZEWANIA OWOCÓW

 

 

KAPPA 30 to roztwór nawozu mineralnego o wysokiej zawartości potasu wskazany do wspomagania roślin w procesie fotosyntezy oraz w syntezie cukrów i białek. Jego zastosowanie sprawia, że ​​rośliny są bardziej wytrzymałe i odporne na niekorzystne warunki klimatyczne oraz ograniczoną dostępność wody. Intensyfikuje kwitnienie, poprawia się smak, kolor i trwałość owoców po zbiorach. KAPPA 30, najlepiej aplikowany w fazach powiększania owoców oraz w końcowych fazach cykli wegetatywny poprawia właściwości organoleptyczne owoców poprzez zwiększenie jakościowego i ilościowego plonu produkcji.

 

• Wspomaga dojrzewanie.

• Poprawia koncentrację cukru i kolor owoców.

• Poprawia teksturę tkanin.

• Zwiększa odporność owoców.

• Poprawia jakościowy aspekt produkcji.

 

Opakowanie:

-1 L

-5 L

 

PAKOWANE:

16 opakowań po 1 L

4 opakowania po 5L

 

REJESTRACJA:

Nr. rej SIAN nr 0014362/15

 

SKŁAD:

Tlenek potasu (K2 O) 30(%)

 

WŁAŚCIWOŚCI FIZYCZNE:

pH (1% w roztworze) 11,5

Gęstość (g/ml, 20°C) 1,42

Jasnoniebieski kolor

 

PODANIE:

Dolistne

Fertygacja

 

Forma:

Płyn

 

                                                 

                                     

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostrzeżenia: Nie mieszać z produktami zawierającymi fosforany alkaliczne lub nadmierną zasadowość. Produkt dobrze wstrząsnąć przed użyciem. W przypadku ewentualnych mieszanek z innymi produktami przeprowadzić wstępne badania. Przestrzegaj wskazanych dawek. Produkt nie jest palny i jest stabilny w zwykłych temperaturach i ciśnieniach. Przechowuj produkt w odpowiednio wentylowanych pomieszczeniach i w załączonych temperaturach od +5°C do +35°C

 

 

Powrót

ZWIĘKSZA ZAWARTOŚĆ CUKRÓW

POPRAWIA JAKOŚĆ OWOCÓW

WSPOMAGA DOJRZEWANIE

NAWÓZ O WYSOKIEJ
ZAWARTOŚCI POTASU