Kel

Organiczny Nawóz z Aminokwasami, Azotem i Potasem

Włoski certyfikat ekologiczny

Kel jest całkowicie organicznym nawozem otrzymywanym z przerobu substancji roślinnych. Jest bogaty w szlachetne białka i niezbędne aminokwasy, które są szybko przyswajane przez rośliny dolistnie oraz przez korzenie.

Kel zawiera wysoką zawartość potasu co warunkuje wzrost zawartości cukru w ​​owocach, bardziej jednorodny i lśniący kolor oraz bardziej naturalny i jednolity rozmiar. Obecność azotu organicznego z ekstrakcji warzyw, łatwo dostępnego, zwiększa wegetatywny rozwój upraw poddanych działaniu środka i sprawia, że ​​produkt jest szczególnie wskazany do przywracania równowagi mikrobiologicznej gleb zasolonych i/lub ubogich w materię organiczną.

Dlaczego warto stosować Kel?

  • Poprawia żyzność biologiczną gleby, rewitalizując ją.
  • Zwiększa aktywność wegetatywną roślin.
  • Poprawa jakości produkcji.
  • Ożywcze działanie na gleby ubogie w materię organiczną.

Zastosowanie: Owoce / Warzywa, Ogrodnictwo, Kwiaty, Uprawy przemysłowe (zboża, kukurydza, rzepak)

Dawkowanie i sposób stosowania

Aplikacja dolistna:

  • Uprawy pod osłonami: 300-400 ml/100 l wody
  • Uprawy polowe od 1,5-2 l/ha

Zalecana ilość wody: 300-600 l/ha

Fertygacja: 40-60 l/ha

Oprysk gleby 60-80 l/ha / 600-1000 l wody w celu przywracania równowagi mikrobiologicznej gleb zasolonych.

2-4 zastosowania w całym cyklu uprawy.

Sposób stosowaniaRoślinyStosowanieDawkowanie
DolistneOwoce i Warzywa Ogrodnictwo
Kwiaty
Uprawy przemysłowe
2-4 zastosowania w całym cyklu300-400 ml/100 l wody lub 1-1,5 l/ha 300/600 l wody/ha
Kropelkowe/Fertygacja
Oprysk gleby
Owoce i Warzywa Ogrodnictwo
Kwiaty
Uprawy przemysłowe
2-4 zastosowania w całym cyklu
1-2 zastosowania (początek i koniec sezonu)
40-60 l/ha Fertygacja
60-80 l/ha Oprysk gleby

Podsumowanie Kel przekształca uprawy w zdrowe i obfite plony dzięki swoim unikalnym właściwościom odżywczym i regeneracyjnym.

Kliknij Niżej – Sklep Online Aby Kupić