AZ 30

TRZY FORMY AZOTU

AZ 30 to roztwór nawozu mineralnego o wysokiej zawartości azotu w trzech postaciach: azotanowej, amonowej i amidowej.
Jego stosowanie jest zalecane od przebudzenia wegetatywnego do rozpoczęcia dojrzewania oraz w sytuacjach pokryzysowych, przed, w trakcie i po każdym niekorzystnym okresie klimatycznym, na młodych roślinach lub roślinach o ograniczonym rozwoju. Posiada łatwo przyswajalną ilość azotu zdolną do zaspokojenia potrzeb w kolejnych fazach cyklu upraw.

Stosowanie AZ 30 wskazane jest we wszystkich uprawach wymagających azotu, zarówno w okresach intensywnego rozwoju wegetatywnego, zarówno jeśli uprawa musi przezwyciężyć fazy bloków wzro­stu spowodowanego przez stres środowiskowy.


Dlaczego warto stosować AZ 30?

  • Stymuluje wegetatywny wzrost upraw.
  • Stymuluje pęcznienie owoców.
  • Zwiększa jakość i ilość produkcji.
  • Zwiększa odporność owoców.
  • Poprawia trwałość owoców po zbiorze i odporność na transport.

Dawkowanie i sposób stosowania

Zastosowanie: Owoce / Warzywa, Ogrodnictwo, Kwiaty, Uprawy przemysłowe (zboża, kukurydza, rzepak)

Aplikacja dolistna:

  • Uprawy pod osłonami 300-400 ml/100 l wody
  • Uprawy polowe od 1,5-2 l/ha
  • Zalecana ilość wody: 300–600 l/ha

Fertygacja: 20-40 l/ha (2-4 aplikacje przez cykl)

2-4 zastosowania w całym cyklu uprawy.

Uprawy przemysłowe – maksymalna dawka na jednorazowe zastosowanie 1 l na 100 l wody, zabieg należy wykonać po zachodzie słońca.

Sposób stosowaniaRoślinyRoślinyDawkowanie
DolistneOwoce i Warzywa Ogrodnictwo
Kwiaty
Uprawy przemysłowe
2-4 zastosowania w całym cyklu300-400 ml/100 l wody lub
1,5 do 2 l/ha
300-600 l wody/ha
Kropelkowe/FertygacjaOwoce i Warzywa Ogrodnictwo
Kwiaty
Uprawy przemysłowe
2-4 zastosowania w całym cyklu20-40 l/ha

Ostrzeżenia: Przed użyciem produkt należy wstrząsnąć. Producent oraz Importer zrzeka się wszelkiej odpowiedzialności za nieprawidłowe stosowanie produktu i nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone w uprawach, rzeczach i ludziach. Producent zapewnia, że produkt jest najwyższej jakości. W przypadku jakichkolwiek mieszanin z innymi produktami należy przeprowadzić wstępne testy. Unikać uwalniania do środowiska, unikać kontaktu z oczami i skórą.