Calcium C

Roztwór chlorku wapnia

Włoski certyfikat ekologiczny

Calcium C jest płynnym nawozem opartym na wapniu. Zapobiega i leczy główne fizjopatie (zgnilizna wierzchołkowa, wysychanie liści, pękanie i inne) spowodowane niedoborem tego pierwiastka, który działa jako podstawowy składnik ścian komórkowych, które nadają tkankom wytrzymałość mechaniczną i spójność.

Zastosowanie Calcium C sprzyja dobremu zaopatrzeniu owoców w wapń, pomagając zapobiegać lub ograniczać problemy wynikające z niedoboru wapnia oraz zapewnia korzystne cechy jakościowo-ilościowe produktów.


Dlaczego warto stosować Calcium C?

  • Poprawia parametry jakościowe owoców.
  • Przyspiesza rozwój systemu korzeniowego.
  • Poprawia odporność mechaniczną tkanek.
  • Wysoki poziom przyswajalności przez liście i korzenie.

Zastosowanie: Owoce / Warzywa, Ogrodnictwo, Kwiaty, Uprawy przemysłowe (zboża, kukurydza, rzepak)

Dawkowanie i sposób stosowania

Aplikacja dolistna:

  • Uprawy pod osłonami 350-500 ml/100 l wody
  • Uprawy polowe od 1,75 l do 2,5 l/ha

Zalecana ilość wody: 300–600 l/ha

Fertygacja: 30-40 l/ha

2-4 zastosowania w całym cyklu uprawy.

Sposób stosowaniaRoślinyStosowanieDawkowanie
DolistneOwoce i Warzywa Ogrodnictwo
Kwiaty
Uprawy przemysłowe
2-4 zastosowania w całym cyklu350-500 ml/100 l wody lub 1,75-2,5 l/ha 300/600 l wody/ha
Kropelkowe/FertygacjaOwoce i Warzywa Ogrodnictwo
Kwiaty
Uprawy przemysłowe
2-4 zastosowania w całym cyklu30-40 l/ha