Calcium C
Roztwór chlorku wapnia
Włoski certyfikat ekologiczny
Calcium C jest płynnym nawozem opartym na wapniu. Zapobiega i leczy główne fizjopatie (zgnilizna wierzchołkowa, wysychanie liści, pękanie i inne) spowodowane niedoborem tego pierwiastka, który działa jako podstawowy składnik ścian komórkowych, które nadają tkankom wytrzymałość mechaniczną i spójność.
Zastosowanie Calcium C sprzyja dobremu zaopatrzeniu owoców w wapń, pomagając zapobiegać lub ograniczać problemy wynikające z niedoboru wapnia oraz zapewnia korzystne cechy jakościowo-ilościowe produktów.
Dlaczego warto stosować Calcium C?
- Poprawia parametry jakościowe owoców.
- Przyspiesza rozwój systemu korzeniowego.
- Poprawia odporność mechaniczną tkanek.
- Wysoki poziom przyswajalności przez liście i korzenie.
Zastosowanie: Owoce / Warzywa, Ogrodnictwo, Kwiaty, Uprawy przemysłowe (zboża, kukurydza, rzepak)
Dawkowanie i sposób stosowania
Aplikacja dolistna:
- Uprawy pod osłonami 350-500 ml/100 l wody
- Uprawy polowe od 1,75 l do 2,5 l/ha
Zalecana ilość wody: 300–600 l/ha
Fertygacja: 30-40 l/ha
2-4 zastosowania w całym cyklu uprawy.
Sposób stosowania | Rośliny | Stosowanie | Dawkowanie |
---|---|---|---|
Dolistne | Owoce i Warzywa Ogrodnictwo Kwiaty Uprawy przemysłowe | 2-4 zastosowania w całym cyklu | 350-500 ml/100 l wody lub 1,75-2,5 l/ha 300/600 l wody/ha |
Kropelkowe/Fertygacja | Owoce i Warzywa Ogrodnictwo Kwiaty Uprawy przemysłowe | 2-4 zastosowania w całym cyklu | 30-40 l/ha |