Kappa 30
Aktywator dojrzewania owoców
Roztwór nawozu mineralnego o wysokiej zawartości potasu wskazany do wspomagania roślin w procesie fotosyntezy oraz w syntezie cukrów i białek. Jego stosowanie wzmacnia i uodparnia rośliny na niekorzystne warunki klimatyczne i małą dostępność wody, poprawia smak, wybarwienie i trwałość owoców.
Kappa 30, którą najlepiej stosować w fazach rozwoju owoców oraz w końcowych fazach cykli wegetacyjnych, poprawia cechy organoleptyczne owoców poprzez zwiększenie poziomu jakościowego i ilościowego produktów.
Dlaczego warto stosować Kappa 30?
- Sprzyja dojrzewaniu.
- Poprawia stężenie cukru i wybarwienie owoców.
- Poprawia konsystencję tkanek.
- Zwiększa proces odporności owoców.
- Poprawia jakościowy poziom produkcji.
Zastosowanie: Owoce / Warzywa, Ogrodnictwo, Kwiaty, Uprawy przemysłowe (zboża, kukurydza, rzepak)
Dawkowanie i sposób stosowania
Aplikacja dolistna:
- Uprawy pod osłonami 200-300 ml/100 l wody
- Uprawy polowe 1-1,5 l/ha
Zalecana ilość wody: 300-600 l/ha
Fertygacja: 30-60 l/ha
2-3 zastosowania od powiększania się owoców do końca dojrzewania.
Sposób stosowania | Rośliny | Stosowanie | Dawkowanie |
---|---|---|---|
Dolistne | Owoce i Warzywa Ogrodnictwo Kwiaty Uprawy przemysłowe | 2-3 zastosowania w całym cyklu od początku wzrostu owoców do końca dojrzewania | 200-300 ml/100 l wody lub 1-1,5 l/ha 300/600 l wody/ha |
Kropelkowe/Fertygacja | Owoce i Warzywa Ogrodnictwo Kwiaty Uprawy przemysłowe | 2-3 zastosowania w całym cyklu od początku wzrostu owoców do końca dojrzewania | 20-40 l/ha |