Kappa 30

Kategorie: , Tagi:

Aktywator dojrzewania owoców

Roztwór nawozu mineralnego o wysokiej zawartości potasu wskazany do wspomagania roślin w procesie fotosyntezy oraz w syntezie cukrów i białek. Jego stosowanie wzmacnia i uodparnia rośliny na niekorzystne warunki klimatyczne i małą dostępność wody, poprawia smak, wybarwienie i trwałość owoców.

Kappa 30, którą najlepiej stosować w fazach rozwoju owoców oraz w końcowych fazach cykli wegetacyjnych, poprawia cechy organoleptyczne owoców poprzez zwiększenie poziomu jakościowego i ilościowego produktów.

Dlaczego warto stosować Kappa 30?

  • Sprzyja dojrzewaniu.
  • Poprawia stężenie cukru i wybarwienie owoców.
  • Poprawia konsystencję tkanek.
  • Zwiększa proces odporności owoców.
  • Poprawia jakościowy poziom produkcji.

Zastosowanie: Owoce / Warzywa, Ogrodnictwo, Kwiaty, Uprawy przemysłowe (zboża, kukurydza, rzepak)

Dawkowanie i sposób stosowania

Aplikacja dolistna:

  • Uprawy pod osłonami 200-300 ml/100 l wody
  • Uprawy polowe 1-1,5 l/ha

Zalecana ilość wody: 300-600 l/ha

Fertygacja: 30-60 l/ha

2-3 zastosowania od powiększania się owoców do końca dojrzewania.

Sposób stosowaniaRoślinyStosowanieDawkowanie
DolistneOwoce i Warzywa Ogrodnictwo
Kwiaty
Uprawy przemysłowe
2-3 zastosowania w całym cyklu od początku wzrostu owoców do końca dojrzewania200-300 ml/100 l wody lub 1-1,5 l/ha 300/600 l wody/ha
Kropelkowe/FertygacjaOwoce i Warzywa Ogrodnictwo
Kwiaty
Uprawy przemysłowe
2-3 zastosowania w całym cyklu od początku wzrostu owoców do końca dojrzewania20-40 l/ha